Spørsmål og Svar ang. Dyrlegesekretær

Hva koster det?
Pris for studiet: 29900,-

Er søknaden bindende?
De som får plass vil få beskjed om det og har 14 dager for å bestemme seg om de vil ha plassen eller ikke. De som står på venteliste vil få plassen umiddelbart. Etter dette er plassen bindende om man ikke har gitt beskjed innen den tid.

Opptakskrav?
Generell studiekompetanse eller realkompetanse og/eller 5 års erfaring innen relaterte yrker og/eller Fullført 2 årlig videregående og fagbrev. Det kan være lurt å søke eller ringe for å få vite mer på 90744447 om du er i tvil om du er kvalifisert.

Sted for utdanningen?
Sanngrund ligger 45 min i fra Oslo og 30 min fra Gardemoen. Det er flere elever som tar flyet til Gardemoen og som tar bussen til Skarnes. Det er ikke noe problem å bo et stykke unna kursstedet siden det er overnattingsmuligheter på kurs og konferanse lokalet og siden dette foregår kun fire ganger i løpet av året.

Reelle muligheter for jobb?
Dette er et veldig spennende kurs fordi det er både et interessant område og det eksisterer ikke i Norge foreløpig. Det er veldig rart med tanke på at det utdannes veldig mange legesekretærer i året. Denne utdannelsen har blitt utviklet i samarbeid med flere kjente veterinærer og veterinærlegemiddel leverandører. Disse kjenner godt til behovene i markedet. Behovet for mennesker med kjennskap til legemidler, bestillingsrutiner, lagerføring, kundemottak, service og enkle behandlingsrutiner er et ønske hos veterinærklinikker.

Hvor ofte er det samlinger?
Det er fire samlinger i året. Det er organisert på en slik måte for at folk over hele landet skal kunne delta. Vi bruker helgene veldig effektivt.
Forelesning fredagskveld, lørdag fra 09- 19 og søndag fra 09- 18. På denne måten vil vi kunne benytte tiden på en god måte. Det vil bli noen litt lengre pauser og arbeidsøkter inn i mellom forelesningene, slik at vi skal holde konsentrasjonen. Det er avtalt overnatting på Braastad kurs og konferanse gård. Det vil si at vi har rommene i nærheten av kurslokalene.
Noen av øktene vil også foregå på Viul der vi har mulighet til å se på veterinærutstyr for å ha kjennskap til dette.

Er mye av undervisningen nettbasert, hvordan foregår det?
Den nettbaserte delen vil være med fagstoff på en læreplattform( med logg inn), innleveringer og andre tips/oppgaver vil ligge der. Dette deles inn i moduler.

Skal sekretæren foreta røntgenfotografering?
Sekretærene skal ikke foreta røntgenundersøkelsen. De skal gjøre vedlikehold av fremkaller, klargjøre og brenne bilder.

Er det innsending av oppgaver og lignende, med vurdering?
Ja, det er innsendinger etter hver samling og karaktervurdering av dette.

Er det mulig og ha fulltids jobb ved siden av eller anbefales det deltid?
Hele opplegget er lagt opp slik at folk skal kunne arbeide mens de studerer. Det må påberegnes en kveld i uka med lesing/oppgaver.

Hvilke betalingsordninger finnes det?
Det er muligheter for å få en rentefri betalingsordning fra FagSenteret. Dette gis til våre studenter. Det er ikke muligheter for å søke lån i lånekassen, men det er muligheter for å søke støtte til utdanningen fra LO(8000 kr- for medlemmer som tar fagbrev) og det er muligheter for å søke utdanningslån hos DNB.
Ta kontakt for mer informasjon.

Skal elevene kjøpe bøker selv, eller kommer alt over nettet?
Alt av oppgaver, informasjon, lydklipp og faglitteratur vil ligge på læreplatformen.

Skal sekretæren foreta forundersøkelser?
Nei, kun mottak av pasienter i resepsjon og forberedelse til undersøkelser. Det vil si å følge pasienten inn til veterinær og eventuelt vise de til rette inne på rommet.

Er det opplæring i word og excel?
Ja, god datakunnskap er viktig for en sekretær.

Hva slags nivå er dette på?
Dette er ettårigstudie, men formell forankring finnes ikke for denne type utdannelse. Fagbrevet i salgsfaget er offentlig godkjent. Du må ha fem års relevant erfaring innen salg, service, sikkerhet eller kontorarbeid om du skal gå opp til den tverrfaglige eksamen i salgsfaget(praksiskandidatordningen- se udir.no).

 

 

9875 - 10.03.10